Stranden

De kuststreek, de Costa de Prata, kent vele mooie stranden. Kleine intieme strandjes, maar ook wat grotere. Vanuit Casa Costa Prata zijn veel van deze stranden goed te bereiken. We hebben er een paar op een rij gezet. Niet allemaal want dat voert te ver. Zo liggen tussen Sao Martinho do Porto en Nazare ook nog wat kleine strandjes.
1 Nazare. Mooi en breed strand langs boulevard met restaurantjes. 37 km van Casa Costa Prata. Op het 2 km lange en 50 m brede strand zijn de vissersboten in de zomer, tijdens het hoogseizoen, nagenoeg verdwenen en hebben de keurig in het gelid opgestelde afdakjes van zeildoek en de zonaanbidders volop ruimte gekregen.
2 Baai bij Sao Martinho do Porto / Salir do Porto, 10 km van Casa Costa Prata. De baai is een schelpvormige lagune. Door een smalle opening tussen rotsheuvels staat deze baai in verbinding met de oceaan. De baai is door heuvels en duinen omgeven en door een langzaam hellend zandstrand. In de zomer staan hier vele blauwwit gestreepte vierkante tentjes. Aan de oostzijde van de baai is de haven en daar liggen de bootjes De prachtige baai is een paradijs voor de kleintjes. Maar ook voor de ouders en grotere kinderen is er genoeg te beleven zowel binnen de baai als daar buiten.
3 Strand bij Foz de Arelho, 1 km van Casa Costa Prata. Mooi strand aan de ingang van de Lagune, de Lagoa de Obidos. Zowel aan de oceaankant als aan de lagunekant vind je een mooi zandstrand. Voor de kleinere bezoeker is de lagunekant het prettigst vanwege de geringe afloop en je hebt daar geen last van de soms sterke golven.
4 Strand bij Bom Successo. 15 km van Casa Costa Prata. Strand ligt aan de andere kant van de lagune. Deze foto is genomen vanaf het strand bij Foz de Arelho. Hier geldt hetzelfde als voor Foz de Arelho met dat verschil dat je aan deze kant weinig terrasjes vindt.
5 en 6 Baleal bij Peniche, 37 km van Casa Costa Prata. Bij Peniche zijn veel stranden te vinden. Zowel aan de noordkant als aan de zuidkant. Voor surfers kan het hier een paradijs zijn. Vooral Baleal is in het najaar/voorjaar seizoen bekend om de supertubes. Maar ook aan de zuidkant van Peniche zijn deze tubes te vinden. Baleal is een schiereiland dat door middel van een weg over het strand te bereiken is. Op dit strand kunt u goed zien waarom het de zilverkust word genoemd. Op dit witte zand zie je allemaal zilveren glitters.
7 Tussen Sao Martinho do Porto en Nazare ligt het mooi strand Salgado. Een lang strand met in het noorden uitzicht op Nazare.

Reacties zijn gesloten.